Comunicat de presă 22.06.2021 - Situația prezentei EN

22 iunie 2021

 

Comunicat de presă

Informare privind prezența la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (2021)

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2021.

La nivelul județului Ialomița, au fost prezenți 1733 de candidați (96,54 %). Nu s-au prezentat la examen 62 de candidați.

Nu au fost cazuri de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

 

Data de referință pentru aceste informații este 22 iunie, ora 13.00. 

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

PROF. MITREA STELUȚA IULIANA